Je zaak (verder) digitaliseren? Twijfel niet langer!
Terug naar overzicht

Je zaak (verder) digitaliseren? Twijfel niet langer!

Ondanks dat er heel wat digitale projecten en initiatieven gestart worden, is er in Vlaanderen nog steeds een achterstand qua online verkoop en digitale transformatie.

De corona-crisis drukt de ondernemers nog wat steviger met de neus op de harde feiten: online is niet meer weg te denken, het is nu of nooit.

We delen daarom graag enkele succesverhalen van projecten die we samen met onze klanten gestart hebben. Soms was de corona-crisis het extra duwtje in de rug om het startschot te geven. Niet enkel om het hoofd te bieden aan de crisis, maar ook om de online opportuniteiten die ontstonden ten volle te benutten. Hopelijk inspireert het jou om een eerste of volgende stap te nemen in jouw digitale transformatie.

  • In de lockdown besliste Van Calster, specialist in vloeren & badkamerrenovatie, om nu ook online stalen van vloeren aan te bieden. Bovendien kan je met een slimme online tool de vloer in jouw eigen kamer bekijken. Da's zelf nog beter dan in de toonzaal! ;)
  • Toen beslist werd om de horeca te sluiten werd op heel korte termijn een online take-away of click & collect oplossing rechtgezet voor lokale ondernemers zoals o.a. Resto136, Bistrobar De Jachthoorn, Bobhead, en vele anderen.
  • TableFever bouwde in sneltempo tal van nieuwe mogelijkheden uit op haar platform, in samenwerking met Multimedium. Binnen de eerste week nog, waren de eerste restaurants op TableFever reeds online catering en take-away aan het verkopen.
  • Door de enorme groei in online verkoop besloot Samenaankoop KU Leuven verder te digitaliseren en tijdsintensieve manuele processen verder te automatiseren. Zo werd er een analyse gemaakt van het verzend/leverproces, waardoor dit nu efficiënter en kostenneutraal kan verlopen. Eveneens werd er geïnvesteerd in een automatische integratie bij partners voor cadeaubonnen. Dit resulteert in optimalisatie van kosten én een verhoging van conversie (meer omzet) alsook werd het gebruiksgemak van de webshop verder vergroot. Samenaankoop is opnieuw klaar voor een jaar van groei.
  • Almasy.eu/rekkenonline.be en AEB investeerden verder in een op maat gemaakte webshop die integreert met een ERP/CRM.
  • Reserveer online een selectie van brillen en boek meteen een pasmoment bij Optiek Dominiek. Zo kies je rustig thuis uit het assortiment, geniet je van de service van de optieker én ben je zeker dat die ene bril jou mooi staat vooraleer je hem koopt.

“Plan je een investering in een online project? Wellicht heb je dan nu recht op een fiscaal voordeel tot 25%, dankzij de verhoogde investeringsaftrek. Meer info

Een verdere digitalisering is wellicht minder ver weg dan je denkt. Maar hou toch steeds volgende tips in het achterhoofd:

  1. start niet onbezonnen en laat je adviseren door een expert. Contacteer ons voor een vrijblijvend online gesprek en/of neem deel aan een van de gratis “je zaak online” vlaio webinars
  2. werk gefaseerd, mét een plan op lange termijn, maar zoek ook naar successen op korte termijn. We werken samen aan een roadmap om het maximale rendement te halen uit jouw investering.
  3. online verkoop werkt, en niet énkel voor bol.com of Amazon. Specifieke markten/producten vereisen vaak ook een gerichte aanpak:evalueer daarom eerst (samen met Multimedium) wat de verschillende pistes zijn.

Ben je overtuigd … of nog niet helemaal? Neem het zekere voor het onzekere en boek een vrijblijvend gesprek met een van onze experten.