Meldt Google vanaf 24 juli jouw website als niet-veilig?
Terug naar overzicht

Meldt Google vanaf 24 juli jouw website als niet-veilig?

Google plant de release van Chrome versie 68, op 24 juli. Google Chrome is vandaag de populairste browser op onze planeet, en de update belooft dan ook weer heel wat te veranderen in het web-landschap. Google Chrome zal websites die geen veilige verbinding maken met een SSL certificaat, voortaan immers markeren als onveilig met een waarschuwingsicoon in de adresbalk!

Op naar een veiliger internet!

Sinds de Google I/O conferentie in 2014, voert Google stevig campagne om heel het web te encrypteren en te beveiligen. Met versie 68 van Google Chrome, wordt dus weer een tandje bijgestoken om die klus te klaren. Het gebruik van SSL certificaten stijgt vandaag naar ongekende hoogte, dankzij Google’s inspanningen. Google vindt dan ook dat webgebruikers vandaag mogen verwachten dat HTTPS de norm is, en dat HTTP berispt wordt.

Ook geen slotje meer in de adresbalk?

Vandaag kennen we vooral de positieve iconen: een slotje of een groen gekleurde adresbalk voor een veilige verbinding. De positieve iconen zullen wellicht zelf helemaal verdwijnen in de toekomst, om van HTTPS op het web helemaal dé norm te maken. Dan blijven enkel nog de negatieve waarschuwingsiconen over, voor de HTTP websites. In Google Chrome 69, de versie die gepland wordt voor september 2018, zal het woordje “Beveiligd” al verdwijnen uit de adresbalk. Op die manier wordt een veilige verbinding nog meer de standaard, en worden onveilige websites nog duidelijker afgestraft.

Gelukkig kunnen SSL certificaten ook gratis.

Vroeger was een SSL certificaat best wel prijzig. Maar gelukkig kan dat nu ook gratis. Niets houdt je dus nog tegen om ook van jouw website een veilige webstek te maken! Veel succes.

Graag wat hulp?

Contacteer Multimedium