Een open blik op opensource
Terug naar overzicht

Een open blik op opensource

Opensource-software is gratis én up-to-date dankzij de inzet van programmeurs wereldwijd. Kan het nog makkelijker? Laten we eerst even met een open blik naar opensource kijken.

Gratis bestaat niet

Opensource brengt toch kosten met zich mee. Je zal immers externe specialisten moeten inzetten om alles aan jouw specifieke vereisten aan te passen én verder te onderhouden. Het eindresultaat wordt dus in grote mate bepaald door de specialisten die je kiest.

Open is echt open

De naam zegt het al: de deur van opensource gaat weleens open. De online community past de broncode regelmatig aan, en dan moet je snel handelen. En vergeet niet, updates kunnen ook een effect hebben op de rest van jouw software.

Wat met de klant?

Opensource biedt op zich geen service na verkoop. Wanneer je problemen ondervindt, heb je dus vaak geen aanspreekpunt. Natuurlijk kan je bij de online community gaan aankloppen, maar meestal vraagt dat om diepgaande technische kennis.

Open standaarden als alternatief

Opensource mag dan wel over enkele troeven beschikken, op zichzelf kan het mogelijk ook onvoorziene problemen veroorzaken. Open standaarden vormen hier een prima antwoord op: solide toepassingen die je zelf in handen hebt én die compatibiliteit tussen IT-systemen bevorderen.

Ontdek het verschil

Bij Multimedium bouwen we onze websites en -toepassingen op het opensource framework Laravel. Op die manier bieden we meteen het beste van twee werelden. Het resultaat is een stabiel kostenplaatje, veilige implementatie en duurzame, professionele service.

Benieuwd hoe onze oplossingen voor jouw site het verschil kunnen maken?
Contacteer Multimedium. Als ervaren en betrouwbare partner staan we voor je klaar!